Strona głównaBaza gastronomii i produktów spożywczych
Frykas Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo produkcji spożywczej
Frykas Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo produkcji spożywczej

Frykas Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo produkcji spożywczej

64-000, Kościan, Reymonta 4

Producent ogórków
Czy wiedzieliście, że Polska jest jednym z największych producentów ogórków na świecie? Nasz kraj słynie z wysokiej jakości warzyw, a ogórki to jeden z naszych najważniejszych towarów eksportowych. W Polsce uprawia się głównie dwa rodzaje ogórków: korniszony i gruntowe, które różnią się wielkością, smakiem i przeznaczeniem. Ogórki korniszony są mniejsze, chrupiące i mają delikatniejszy smak niż gruntowe. Najczęściej wykorzystuje się je do produkcji przetworów, takich jak kiszone ogórki czy ogórki konserwowe. Z kolei ogórki gruntowe są większe, mają grubsza skórkę i bardziej wyrazisty smak, dzięki czemu świetnie sprawdzają się jako dodatek do sałatek czy kanapek.

Copyright 2025 Regionalis.org.pl - wszelkie prawa zastrzeżone